Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Det berøringsfrie mødelokale

Få et mødelokale hvor du hverken skal anvende kabler, fjernbetjeninger eller kontakter for at benytte udstyret i lokalet.

Afsnit i artiklen

Ønsket om fjerne alle tekniske berøringspunkter i mødelokalet har både ophav i den nuværende situation med Corona, men også i ønsket om at have et moderne mødelokale som fungerer helt uden fysiske tilslutninger.

Nedenfor kan du komme med ind i det berøringsfrie mødelokale, og se nogle eksempler på hvilke elementer det kunne bestå af.

Udstyret tænder når du træder ind i lokalet

Første skridt på vej ind i det berøringsfrie mødelokale møder du i samme øjeblik du åbner døren. En sensor registrerer din bevægelse og tænder straks for lys og AV-udstyr. Oftest er udstyret klar inden du har nået at sætte dig til rette i stolen.

Sensor tænder for udstyret uden behov for at skulle benytte betjening
1 af 6

Som en positiv sideeffekt har det også en god effekt på strømforbruget, da der også slukkes for det hele igen, når lokalet er forladt.

Præsenter uden kabler eller dongles

Når I sidder klar omkring mødebordet, vil der ofte være et behov for at kunne vise og præsentere fra computeren.

Skal det klares uden tilslutning af kabel eller dongle kan en Airtame være et bud. Airtame-enheden fungerer meget enkelt ved at du med deres software installeret kan dele til de Airtame-enheder, der befinder sig på netværket, og på den måde få vist en præsentation eller hvad du måtte ønske på mødelokalets skærm. Med Airtame er det også muligt at benytte teknologierne Airplay og Miracast, som gør det nemt også at dele fra smartphones og tablets.

Airtame viser indholdet fra dit device på den valgte skærm
1 af 6

En anden mulighed kan være Barco ClickShare, som af mange kendes som en dongle-løsning, hvor du via USB tilslutter knap-donglen, og med et tryk på knappen er klar til at dele trådløst på skærmen. Men Barco har også en app, som gør det muligt at dele uden brug af dongles, når man har et ønske om, ikke at skulle benytte udstyr, der kræver berøring.

Barco ClickShare's app interface som kan anvendes uden brug af dongle
1 af 6

Videokonference

Af hensyn til både miljø, effektivitet og Corona, er der et ønske om også at kunne afholde online videomøder ved hjælp af videokonference-udstyr. Heldigvis får flere og flere producenter øjnene op for behovet for nemt at kunne benytte mødelokalets AV-udstyr (kamera, højttalere, mikrofon og skærm), selv om vi kommer med vores egen computer.

En helt oplagt mulighed hvis du ønsker at klargøre dit mødelokale til videokonference er videobarene X30 og X50 fra det fremadstormende firma Poly, der har gjort sit indtog i mange mødelokaler. Videobarene har et indbygget kamera, højttaler og mikrofon, og passer godt ind i huddle/små til mellemstore mødelokaler. Videobaren er i øvrigt Microsoft Teams- og Zoom-certificeret.

Polys videobar X30 og X50
1 af 6

Men der hvor Poly X30 og X50 bliver særligt relevant i forhold til det berøringsfrie mødelokale, er når vi kommer til deres 'proximity join'-feature. 'Proximity join' dækker over en sensor, der kan registrere om en enhed er i nærheden af videobaren, og hvis det er tilfældet, give mulighed for at man via den pågældende enhed, for eksempel smartphone eller computer, kan tilslutte sig mødet. Du kan med andre ord gå ind i mødelokalet og starte et Teams-møde ved hjælp af din computer eller smartphone, uden at skulle røre ved noget udstyr i lokalet.

Mersive Solstice Pod er et andet produkt, der mere minder om førnævnte Airtame, men som fremadrettet med Mersive Conference også gør det muligt at benytte lokalets AV-udstyr trådløst.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat