Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Akustik

Mange har prøvet at føre en samtale i et rum med dårlig akustik - det er ikke rart. Heldigvis er der en række muligheder som kan forbedre akustikken væsentligt.

Afsnit i artiklen

Du har måske oplevet at akustikken kan drille på restauranter, institutioner og skoler. Det kan gøre det svært at tale sammen, og er man flere i lokalet som taler sammen samtidig, bliver det hurtigt svært at høre hvad alle siger.

Store minimalistisk indrettede mødelokaler og åbne kontorer, kan have en hul og kold klang, der nærmest runger og skaber ekko. Samtidig er materialer som beton og glas blevet meget populære i indretningen af vores arbejdspladser. De mange hårde og ikke-lydabsorberende vægge bør give anledning til at man overvejer akustikforbedrende tiltag.

Væghængt

Akustikpaneler kan opsættes på væggen i et lokale og kan have meget forskelligt udseende. De fås i en række materialer og udformninger, så det næsten altid er muligt at finde en løsning der passer ind i det pågældende lokale.

Mødelokale med akustikpaneler på væggene.
1 af 6

De er principielt mulige at opsætte i alle typer af lokaler (mødelokaler, gangarealer, kantineområder osv.), og kan lynhurtigt forbedre akustikken i lokalet mærkbart.

Akustikpaneler i kork.
1 af 6

Opdel rummet

I et større rum (eksempelvis et åbent kontorlandskab) kan det være oplagt at se på akustikløsninger, der kan opdele rummet. Det kan give noget fagligt privatliv i form af sin afskærmning, men naturligvis også hjælpe på akustikken.

Akustik rumdeling hængende fra loft.
1 af 6

Det kan enten gøres med akustik-elementer som hænger fra loftet (som eksempelvis 'Airflake'-løsningen fra producenten Abstracta vist lige ovenfor) eller med akustik-afskærmning placeret på gulvet eller ved skrivebordet (som vist nedenfor).

Akustik rumdeling ved skrivebord.
1 af 6

Ved løsninger som ovenstående benytter vi typisk leverandører som Abstracta og Lintex, der begge er svenske virksomheder, som har specialiseret sig i at lave akustikløsninger af en høj kvalitet. Begge virksomheder har som nævnt et hav af muligheder hvad angår både farver og former, og kan både indgå som et subtilt element i mødelokalet, men også stå frem med en fremtrædende farve og mere blive et designelement.

WoodUpp

Er man mere til træ og det distinktive nordiske udseende, så er WoodUpp et dansk alternativ, hvor deres løsning består af elementer med trælameller placeret på akustikfilt, som opsættes på væggen. Produktet består i øvrigt udelukkende af bæredygtige materialer, og passer således også ind i en grøn profil. Slutresultatet er altid flot - og det i en sådan grad at WoodUpp også er begyndt at snige sig ind i private hjem, hvor det ikke nødvendigvis er af akustiske hensyn.

WoodUpp akustikpaneler.
1 af 6

Skjul akustikløsningen som vægudsmykning

Det er også muligt at skjule akustikløsningen med selvvalgt vægudsmykning. Eksempelvis med din egen virksomheds budskaber, som nedenstående eksempel.

Akuart akustikpaneler der samtidig fungerer som vægkunst.
1 af 6

Akuart er specialister i denne type af løsninger, hvor akustikløsningen i virkeligheden mere ligner kunstnerisk udsmykning.

Skab et rum i rummet

Det er også muligt at skabe lydtætte rum, med eksempelvis Abstracta's Plenty Pod. Plenty Pod'en fungerer som et lydtæt lokale, der kan anvendes som huddle room for impulsive møder eller telefonopkald, så disse ikke forstyrrer kollegerne, eller til møder for et mindre antal personer (afhængigt af størrelsen på boksen).

Plentypod - en lydisoleret boks til afholdelse af møder.
1 af 6

Boksene, uanset om det er en Plenty Pod eller en anden model, fås de typisk i forskellige størrelser, fra den mindste der kan minde om en telefonboks og op til de største som kan rumme adskillige personer og kan minde om et egentligt lokale.

Som det fremgår er der rigtig mange muligheder når man taler om akustik, og også flere end dem vi har nævnt ovenfor. Har du brug for yderligere viden eller inspiration, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat