Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Streaming-studie

For mange lyder et streaming-studie som en stor og krævende beslutning, men streaming-studier fås i mange varianter og kan skaleres efter behov og budget.

Afsnit i artiklen

I AV CENTER har vi opsat rigtig mange streaming-studier, i såvel private som offentlige virksomheder.

Blandt andet har mange kommuner og private virksomheder både set et behov samt en oplagt mulighed for at kunne komme bredt ud med deres budskab. Og når behovet for streaming bliver hyppigere, kan det give rigtig god mening at indrette sig efter dette behov.

Præsentation af en streamingstudie-løsning hos Team Danmark

Et studie kan være mange ting

Når man taler om et studie til streaming, kan tankerne godt ledes hen på et dedikeret lokale, som alene anvendes og er optimeret til streaming.

Det kan naturligvis være en god ide, at indrette et lokale til det særlige formål. Men for nogle er det ikke et realistisk scenarie, og derfor kan studier også etableres på andre og mere pragmatiske måder.

Eksempel på et kombineret mødelokale og streamingstudie.
1 af 6

Et eksempel på dette, som vi i AV CENTER har stor succes med, er at benytte et eksisterende mødelokale, og sørge for at lokalet både kan tjene sit formål som mødelokale men også som streamingstudie. På den måde "mistes" lokalet ikke, men får blot øget sine anvendelsesmuligheder. 

Hvilket udstyr bør jeg overveje?

Når du skal indrette dit streamingstudie, hjælper vi dig med at træffe beslutninger som matcher ambitionsniveauet for de kommende streaming-sessioner. Det gør vi ud fra viden om ønsket anvendelse, brugerniveau og budget.

Se Nikolaj Thaysen, vores uddannelseschef og streamingspecialist, gennemgå et eksempel på et streaming-setup hos en kunde, og give et bud på hvordan det kunne se ud.

Et setup kan naturligvis også tilpasses senere hen, hvis erfaringerne viser nogle uforudsete behov. Men nedenfor har du nogle bud på noget af det udstyr vi sammen vil kigge på i processen frem mod at skabe de bedste betingelser for streaming.

Streamingstudie set fra værtens position
1 af 6

Lys

Lys gør en afgørende forskel for kameraets mulighed for at skabe det bedste billede for modtageren. I den ideelle opsætning anbefaler vi 3 lyskilder, til at skabe lys til din streaming. Det kan du læse meget mere på vores side om 'lys til streaming'.

Kamera

Til streaming vælger man typisk et eller flere kameraer, som kan bevæge sig - også kaldet PTZ (Pan, Tilt, Zoom)-kameaer, men kan selvfølgelig bestå af alle typer af kameraer.

Kameraerne vil kunne styres således at de kan pege i præcis den retning og fokusere på præcis det motiv, der er brug for. Afhængigt af model vil det også være muligt at lade kameraet fokusere på en person helt automatisk, uden nogen form for manuel styring. Se hvordan det kan tage sig ud i videoen nedenfor.

Se demonstration af hvordan et kamera automatisk kan følge personen.

Mikrofon

For at dine modtagere i den anden ende kan høre dig, er det naturligvis også nødvendigt med en eller flere mikrofoner.

Præcis hvilken type mikrofon man ønsker at anvende, er i høj grad en temperamentssag. Det kan både være en mikrofon, som skal bæres af den enkelte, en bordmikrofon eller som nævnt en mikrofon som monteres i loftet.

Eksempel på et streaming-studie
1 af 6

Skærme

Du har naturligvis også brug for et antal skærme. Her kan det igen være ambitionsniveau og behov der dikterer antallet. 

I en ideel verden vil vi dog typisk anbefale 4 skærme, hvilket vil give et setup der kan rumme en del scenarier.

  • En større skærm som kan være placeret bag værten/værterne for streamingen, hvor præsentation eller lignende kan vises og indgå som en del af streaming-optagelsen.
  • En preview-skærm som viser præcis hvad modtagerne ser.
  • En præsentationsskærm så værten kan se hvad der vises på skærmen bag ham, uden at skulle vende sig om.
  • En 'farend'-skærm hvor værten kan se de personer som er med virtuelt.
Skærme placeret i et streaming-studie
1 af 6

Styring

For at få alt det ovenstående udstyr til at fungere i harmoni, har du behov for at kunne styre det hele. Derfor har du også brug for en styrebox og eventuelt også andet udstyr.

Den rigtige hardware gør styringen af din streaming nemmere.
1 af 6

Vi hjælper dig med at finde frem til præcis hvilket udstyr du har behov for, og rådgiver i forhold til både store og små løsninger.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat