Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

AV over IP

AV over IP giver dig mulighed for at forbinde alle dine enheder via et netværk, og få afviklet lyd og billede via digital overførsel præcis hvor du måtte ønske det.

AV over IP er en fremtidssikring af din virksomheds AV-løsning, som gør jeres løsning skalerbar nærmest i det uendelige. Opstår der senere et behov for flere tilslutninger, kan løsningen meget enkelt udvides, uden at noget af det eksisterende udstyr behøver udskiftes.

Hvad er AV over IP?

'AV over IP' betyder 'Audio-Visual over Internet Protocol'. Med andre ord er AV over IP en løsning, hvor man via et netværk digitalt overfører lyd og billede.

Nedenfor ses et simpelt diagram fra producenten Crestron, som viser hvordan input enhederne (lyd, video osv.) hver især tilsluttes en encoder (i diagrammet benævnt som 'DM NVX Platform' som er Crestron's AV over IP-platform), som rammer en switch, hvorfra signalet sendes videre til en decoder, for slutteligt at ramme de output enheder man ønsker (til eksempel en skærm). Afhængigt af både producent og produkt kan encoder og decoder godt være et og samme produkt, hvilket så vil muliggøre måde afsendelse og modtagelse fra den pågældende kilde.

Helt generelt kan man sige, at AV over IP typisk er en løsning der anvendes, når du har et mere kompliceret og ofte større setup med flere forskellige inputs og outputs, som skal kunne styres, centralt såvel som lokalt, på tværs af afstande.

Er AV over IP aktuelt for min virksomhed?

Eksemplerne på hvor en AV over IP giver mening kan være mange og meget forskelligartede. Et eksempel kunne være et konferencelokale, som kan opdeles i mindre mødelokaler - når lokalet benyttes som ét stort lokale, har du brug for samme lyd og billede i hele rummet, når det inddeles i mindre mødelokaler, har du brug for individuel afvikling i hvert rum.

Med en AV over IP-løsning har du også mulighed for at udvide med flere enheder, da løsningen er skalerbar og altid vil kunne tilpasses de ændringer, som eventuelt måtte komme. Tidligere var man begrænset af de valg, man oprindeligt havde foretaget på baggrund af antallet af nødvendige inputs og outputs, og kunne være tvunget til at udskifte ens indkøbte udstyr, hvis behovet senere blev større. Med AV over IP kan man i stedet blot udvide, uden at skulle udskifte det eksisterende.

Da det ret hurtigt bliver relativt teknisk, giver det ofte bedre mening at tale ud fra de konkrete behov. Derfor vil det typisk give mening at inddrage en af vores AV-rådgivere, som hurtigt vil kunne vurdere behovet i jeres virksomhed, og forklare hvorfor I/hvorfor I ikke skal overveje en AV over IP-løsning.

Den tekniske opsætning til trods, så handler det for os i høj grad om at sikre en AV-løsning som ikke forbeholdes superbrugere med særlig teknisk indsigt. Vi plejer at sige at det handler om at gøre det teknisk komplicerede ukompliceret at anvende.

Crestron

I AV CENTER benytter vi blandt andet (men bestemt ikke udelukkende) Crestron's produkter til AV over IP-løsninger. Læs mere om Crestron's AV over IP-løsning her.

Kontakt

Kontakt os via nedenstående formular eller på telefon, hvis vi skal hjælpe med at finde ud af, hvordan din virksomhed får den løsning, som passer bedst.

 

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat