Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Videokonference

Videokonference er på rekordtid gået fra nice-to-have til need-to-have og har i galoperende fart gjort sit indtog i alle virksomheder på den ene eller den anden måde.

Ønsket om at kunne benytte videokonference som kommunikationsplatform underbygger behovet for at have gode videokonference-løsninger, som øger effektiviteten ved at skabe bedre betingelser for mødet og minimere de tekniske udfordringer. Med en forudgående rådgivning og efterfølgende installation og vejledning, kan vi sikre at du når helt i mål med din videokonferenceløsning.

Online-møder, videomøder, hybrid-møder, Teams-møder…

Kært barn har som bekendt mange navne, og det fornægter sig ikke når vi taler om videokonference, der af mange også kendes som blandt andet videomøder, online-møder, hybrid-møder og Teams-møder for blot at nævne nogle eksempler. Typisk er vi dog på præcis samme side, uanset hvad vi kalder dem, og vi skal således ikke lade os skræmme af den manglende konsensus omkring den specifikke term.

’Bring your own meeting’ eller stand-alone videokonferenceløsning

Når du står foran etableringen af en videokonferenceløsning i dit mødelokale (eller hvor det nu måtte være), forholder vi os typisk til hvordan du ønsker at videokonferenceudstyret skal kunne anvendes.

Du kan arbejde ud fra princippet om, at man medtager sin egen enhed og tilslutter til udstyret i mødelokalet. Det kaldes også ’Bring your own meeting’ og ses nogle gange også blot forkortet til ’BYOM’. Fordelen ved denne tankegang er, at du egentlig deltager i mødet på samme måde og med de samme applikationer, som hvis du skulle have gjort det direkte via din egen enhed. Du benytter altså et stykke hardware, som du i forvejen er vant til at benytte.

Men du kan i stedet også arbejde ud fra princippet om, at mødelokalet skal kunne anvendes uden afhængighed af andre enheder. Her vil der typisk være en simpel betjeningsløsning og i mange tilfælde vil tilslutningen til et videomøde i bogstaveligste forstand være så enkelt som ét tryk på en knap. På den måde minimeres fejlkilderne og mødet kommer hurtigt i gang.

Lenovo Hub 500 I Mødelokale Med Videokonference

Det rette udstyr til det rette lokale

Uanset om det er til din personlige arbejdsplads, huddlerooms, mødelokaler eller auditorier, så handler det om at vælge det rette udstyr til det rette lokale.

Vurderingen af det rette udstyr afhænger af lokalets indretning. Er der eksempelvis tale om et dybt lokale, kan en mikrofon placeret ved skærmen, måske have svært ved at opfange lyden fra de mødedeltagere der er placeret længst væk.

Simpel figur med omrids af lokaletyper med eksempler på passende udstyr

Det kan være svært at vurdere hvilket udstyr der passer bedst ind i det pågældende lokale, fordi man naturligvis hverken ønsker at ende med en løsning, der er under- eller overproportioneret, og det er i netop den situation man har brug for rådgivning, som vi i AV CENTER kan tilbyde.

Vi føler os så overbeviste om, at vi kan rådgive dig tilfredsstillende og sikre en løsning du og din virksomhed bliver glade for, at vi tilbyder 30 dages tryghedsgaranti på alle videokonferenceløsninger. Det betyder at du kan få ombyttet udstyret til en anden løsning, hvis den leverede løsning mod forventning ikke skulle leve op til jeres forventninger.

Eksisterende udstyr

Har du i forvejen udstyr i lokalet, vil vi også kunne rådgive om hvor vidt udstyret vil kunne anvendes i et nyt løsnings-setup.

Når du står foran dit valg af udstyr, så kan det være klogt at prøve at fremtidssikre dine valg. Det kan naturligvis være svært at fremtidssikre i en meget teknisk foranderlig verden, men alligevel kan du tage dig nogle forholdsregler, som eksempelvis i højere grad kan understøtte mulighederne for senere at kunne gå fra en ’Bring your own meeting’-tankegang til en stand-alone videokonferenceløsning.

Teams, Zoom, Google Meet, Webex?

I øjeblikket er der stor efterspørgsel på løsninger som understøtter Microsoft Teams, som indgår i Office 365-pakken. Men paletten af videokonference-platforme er stor, og der er mange muligheder (eksempelvis Zoom, Google Meet, Cisco Webex, BlueJeans) når man står foran sit valg af 'native strategi'.

Logoer fra populære videokonference-platforme (Teams, Google Meet, Zoom, Bluejeans, Cisco Webex)

Pexip – på tværs af platforme

Når vi har valgt én platform i virksomheden, men pludselig er inviteret til et møde, som finder sted på en af de andre platforme, står vi med en udfordring. To for hinanden fremmede systemer, skal til at tale sammen. Den udfordring har Pexip heldigvis løst med deres software, så du på tværs af videokonference-platforme kan deltage i hinandens møder.

Hvilket udstyr skal jeg vælge?

Til syvende og sidst er det vores fineste opgave at rådgive dig, så I får noget udstyr der så vidt muligt lever op til jeres forventninger omkring blandt andet kvalitet, brugervenlighed, design, økonomi. Derfor kan der heller ikke sættes to streger under hvilke produkter du skal vælge.

Undersøgende Bruger Med Computer

Et eksempel på en af de leverandører vi har et tæt samarbejde med, kunne være Poly, som er en af markedets fremadstormende hardware-leverandører til videokonference-løsninger. Men mulighederne er mange, og sammen finder vi den løsning der passer bedst til jeres virksomhed.

Relevante referencer

I AV CENTER har vi lavet aldrig lavet flere videokonference-løsninger end vi gør netop nu. Nedenfor kan se et par casestories fra nogle af dem vi har hjulpet med at etablere videokonference-løsninger.

Kontakt os

Vi sidder klar til at rådgive ift. alle facetter af videokonference-delen. Kontakt os på telefon eller via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat