Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Videokonference

Videokonference er på rekordtid gået fra nice-to-have til need-to-have og har i galoperende fart gjort sit indtog i alle virksomheder på den ene eller den anden måde.

Afsnit i artiklen

Fordelene ved videokonference er ikke skabt af nødvendighed. En helt oplagt fordel er nedbrydelsen af de fysiske afstande og de deraf følgende effekter som færre rejseomkostninger, tidsbesparelse og miljømæssige gevinster.

Ønsket om at kunne benytte videokonference som kommunikationsplatform underbygger behovet for at have en god videokonference-løsning opbygget af professionelt udstyr, som øger effektiviteten ved at skabe bedre betingelser for mødet og minimere de tekniske udfordringer. Med en forudgående rådgivning og efterfølgende installation og vejledning, kan vi sikre at du når helt i mål med din videokonferenceløsning.

Mødelokale med videokonferenceløsning.
1 af 6

Online-møder, videomøder, hybrid-møder, Teams-møder…

Kært barn har som bekendt mange navne, og det fornægter sig ikke når vi taler om videokonference og videokonferenceudstyr, der af mange også kendes som blandt andet videomøder, online-møder, hybrid-møder og Teams-møder for blot at nævne nogle eksempler. Typisk er vi dog på præcis samme side, uanset hvad vi kalder dem, og vi skal således ikke lade os skræmme af den manglende konsensus omkring den specifikke term.

’Bring your own device’ eller stand-alone videokonferenceløsning

Når du står foran etableringen af en videokonferenceløsning i dit mødelokale (eller hvor det nu måtte være), forholder vi os typisk til hvordan du ønsker dit videokonferenceudstyr skal kunne anvendes.

Tilslutning til mødelokalets udstyr via Barco ClickShare Conference
1 af 6

Du kan arbejde ud fra princippet om, at man medtager sin egen enhed og tilslutter til udstyret i mødelokalet. Det kaldes også ’Bring your own device’ og ses nogle gange også blot forkortet til ’BYOD’. Fordelen ved denne tankegang er, at du egentlig deltager i mødet på samme måde og med de samme applikationer, som hvis du skulle have gjort det direkte via din egen enhed. Du benytter altså et stykke hardware, som du i forvejen er vant til at benytte.

Men du kan i stedet også arbejde ud fra princippet om, at mødelokalet skal kunne anvendes uden afhængighed af andre enheder. Her vil der typisk være en simpel betjeningsløsning og i mange tilfælde vil tilslutningen til et videomøde i bogstaveligste forstand være så enkelt som ét tryk på en knap. På den måde minimeres fejlkilderne og mødet kommer hurtigt i gang.

Dedikeret løsning til håndtering af videomøder - eksempelvis en Microsoft Teams Rooms-løsning.
1 af 6

Det rette udstyr til det rette lokale

Uanset om det er til din personlige arbejdsplads, huddlerooms, mødelokaler eller auditorier, så handler det om at vælge det rette udstyr til det rette lokale.

Vurderingen af det rette videokonferenceudstyr afhænger af lokalets indretning. Er der eksempelvis tale om et dybt lokale, kan en mikrofon placeret ved skærmen, måske have svært ved at opfange lyden fra de mødedeltagere der er placeret længst væk.

Udstyret skal passe til lokalet.
1 af 6

Det kan være svært at vurdere hvilket videokonferenceudstyr, der passer bedst ind i det pågældende lokale, fordi man naturligvis hverken ønsker at ende med en løsning, der er under- eller overproportioneret. Videobaren med sit indbyggede kamera, mikrofon og højttaler, vil måske være perfekt i det ene mødelokale, mens den er udfordret i et andet mødelokale, hvor en loftsmikrofon bedre vil kunne hjælpe med at opfange lyden i hele lokalet.

Kortlægningen af de specifikke behov og omgivelser er essentiel for det gode setup -og det er i netop den situation at man har brug for rådgivningen, som naturligvis er en spidskompetence i AV CENTER.

Eksisterende udstyr

Har du i forvejen udstyr i lokalet, vil vi også kunne rådgive om hvor vidt udstyret vil kunne anvendes i et nyt løsnings-setup.

Når du står foran dit valg af udstyr, så kan det være klogt at prøve at fremtidssikre dine valg. Det kan naturligvis være svært at fremtidssikre i en meget teknisk foranderlig verden, men alligevel kan du tage dig nogle forholdsregler, som eksempelvis i højere grad kan understøtte mulighederne for senere at kunne gå fra en ’Bring your own meeting’-tankegang til en stand-alone videokonferenceløsning.

Teams, Zoom, Google Meet, Webex?

I øjeblikket er der stor efterspørgsel på løsninger som understøtter Microsoft Teams, som indgår i Office 365-pakken. Men paletten af videokonference-platforme er stor, og der er mange muligheder (eksempelvis Zoom, Google Meet, Cisco Webex, BlueJeans) når man står foran sit valg af 'native strategi'.

Pexip – på tværs af platforme

Når vi har valgt én platform i virksomheden, men pludselig er inviteret til et møde, som finder sted på en af de andre platforme, står vi med en udfordring. To for hinanden fremmede systemer, skal til at tale sammen. Den udfordring har Pexip heldigvis løst med deres software, så du på tværs af videokonference-platforme kan deltage i hinandens møder.

Hvilket udstyr skal jeg vælge?

Til syvende og sidst er det vores fineste opgave at rådgive dig, så I får noget udstyr der så vidt muligt lever op til jeres forventninger omkring blandt andet kvalitet, brugervenlighed, design, økonomi. Derfor kan der heller ikke sættes to streger under hvilke produkter du skal vælge.

Lad os hjælpe dig med at finde den rette løsning.
1 af 6

Et eksempel på en af de leverandører vi har et tæt samarbejde med, kunne være Poly, som er en af markedets fremadstormende hardware-leverandører til videokonference-løsninger. Men mulighederne er mange, og sammen finder vi den løsning der passer bedst til jeres virksomhed.

Vi har naturligvis også et tæt samarbejde med andre leverandører som Logitech, Lenovo, Crestron, Sennheiser, Bose og mange andre.

Typiske spørgsmål om videokonference

  • Skærm, højttalere, kamera og mikrofon. De enkelte udstyrsdele kan så være bygget sammen, som det er tilfældet med eksempelvis en videobar hvor både højttalere, kamera og mikrofon er sat sammen i én enhed. Udstyret bør altid tage højde for lokalets størrelse og udformning, og på den baggrund træffes valg om det specifikke udstyr.

  • Dette varierer meget fra virksomhed til virksomhed, men Microsoft Teams er som en del af Office-pakken meget udbredt i Danmark. Derudover møder vi også tit Zoom, Webex og Google Meet. Typisk vælges platformen af IT-afdelingen i din virksomhed. Uanset valget er det dog muligt at købe udstyr, der understøtter dette.

  • Vi har tætte samarbejder med leverandører som Logitech, Poly, Lenovo og mange andre, og har videokonferenceudstyr, der passer til det lille huddleroom såvel som til det helt store bestyrelseslokale.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat