Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Teams, Zoom, Google Meet

Som du sikkert ved er der flere forskellige muligheder når man skal vælge videokonference-platform. Vi kan hjælpe dig med at vælge den rigtige.

Afsnit i artiklen

Det ønskede slutresultat bør altid være en intuitiv og enkel løsning, som alle i virksomheden kan benytte uanset det tekniske kompetenceniveau. Men før du kan opnå dette, kræver det at du gør dig nogle overvejelser.

Uanset hvor du befinder dig i beslutningsprocessen, kan vi tilbyde professionel rådgivning og sikre at din virksomheds videokonference-platform bliver en succes.

Hvad er vigtigst for dig?

Der kan være forskellige årsager til at vælge den ene platform frem for den anden – et eksempel kunne være sikkerhed eller om det fortrinsvis er til internt eller eksternt brug. Når det så er sagt, så er der en hård og intens konkurrence imellem de enkelte videokonference-udbydere, hvorfor de på mange parametre også har overlap i deres funktionalitet. Der er dog fortsat forskelle, og for at kunne træffe et valg, kræver det at I får analyseret jeres behov, og på den måde får afgjort om platformen kan løfte jeres behov. En proces vi altid står klar til at hjælpe jer med.

Skal jeg vælge Teams, Zoom, Meet eller noget helt fjerde?

Når vi skal hjælpe dig med at vælge den rigtige videokonference-platform, som også betegnes som dit valg af 'native strategi', har vi en række punkter som vi løber igennem sammen med dig. På baggrund af det vil du typisk sidde tilbage med et oplagt bud på både valg af software og hardware.

Overvejelserne kan være mange, når man skal vælge platform.
1 af 6

De punkter vi løber igennem sammen med dig i forbindelse med valget af ny platform, er følgende (prioritetsrækkefølgen afgøres naturligvis af dig og din virksomhed):

1. Integration

Arbejder din virksomhed i forvejen med Microsofts Office 365, vil Teams kunne sikre en tæt integration til eksempelvis OneDrive, og på den måde sikre at fildeling fungerer smertefrit. Arbejder din virksomhed i stedet med Googles suite vil Meet sandsynligvis være mere oplagt. Integrationen til de applikationer du i forvejen benytter, er med til at sikre de bedste betingelser for kollaboration. Samtidig vil det tale ind i en platform, hvor brugerne i forvejen kender værktøjerne og er trygge ved at bruge dem.

Derudover er ønsket om integrering i de enkelte mødelokaler vigtig, ift. at sikre sig en platform der både software- og hardwaremæssigt kan understøtte ens behov.

2. Pris

Der kan være forskel på prisen på de forskellige platforme, og derfor er det oplagt at vurdere om dette kan udelukke nogle af platformene på forhånd.

3. Deltagere

Hensynet til antallet af deltagere kan have en betydning, da der et loft for antallet af deltagere på alle platformene (som dog I disse tider løbende er blevet øget hos flere). En vurdering af om det primært er et internt eller eksternt værktøj, kan ligeledes have betydning.

4. Sikkerhed

Undersøg om kravene til sikkerhed/kryptering kan overholdes af den ønskede platform. Det kunne eksempelvis være krav til adgangskode for deltagelse i møder, krypteret chat eller lignende.

5. Særlig funktionalitet

Det kunne eksempelvis være mulighed for videooptagelse af møder, mulighed for whiteboardfunktionalitet eller noget helt tredje, hvor den ene platform kan have fordele frem for den anden.

Når du har valgt platform

Når de forudgående øvelser er gjort, og du har besluttet dig for hvilken videokonference-platform der er den rigtige til din virksomhed, handler det om at få bragt den platform ind i din virksomheds mødelokaler.

Her er det vigtigt at sørge for, at vælge udstyr der understøtter jeres valgte platform. Det rigtige udstyr vil kunne sikre den gode brugeroplevelse, som til syvende og sidst afgør hvor meget det indkøbte udstyr ender med at blive brugt.

Platform specifikt til mødelokaler

Platforme som Teams, Google Meet og Zoom har alle software-løsninger der specifikt er beregnet til udstyret i mødelokalerne. Microsoft Teams Rooms (ofte blot forkortet MTR), Google Meet for Rooms og Zoom Rooms repræsenterer alle en brugergrænseflade som typisk via en dedikeret touchskærm i mødelokalet, muliggør en styring af deres respektive platforme. Det gør det muligt at bruge udstyret i mødelokalet og samtidig få glæde af software-funktionerne i videokonference-platformen.

Eksempel på Microsoft Teams Rooms brugergrænsefladen.
1 af 6

Få platformene til at tale sammen

Når du har styr på både valg af platform og udstyr, kommer udfordringen med at kunne deltage i møder, som er på en anden platform end den, I har valgt. Den udfordring har Pexip taget op.

Mere information

Du kan finde mere information om videokonference på vores side om ’Videokonference’.

Du kan også læse mere om ’Bring Your Own Device’-tankegangen, hvor du lader din medbragte enhed agere motor for videomødet.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat