Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Microsoft Teams Rooms (MTR)

For rigtig mange er valget faldet på Teams som den foretrukne videomøde-platform. Med en MTR-løsning flytter Teams for alvor ind i mødelokalet, og gør afviklingen af videomøder så nemt som et tryk på en knap.

Afsnit i artiklen

På tværs af brancher i både videomøder, undervisnings- og alm. samarbejdssammenhæng, er Teams blevet en stor spiller på kort tid. Som en del af Office-pakken, har Teams været et naturligt valg for mange.

En af de helt store grunde til fremgangen har været behovet for videomøder, og det behov er der intet der tyder på vil ændre sig. Derfor er det også værd at overveje hvilke muligheder du har for at integrere og gøre Teams til en naturlig del af dine mødelokaler.

To veje for Teams i mødelokalet

Lidt forsimplet kan man sige du har to veje, når du skal beslutte dig for hvordan du ønsker dine mødelokaler skal understøtte Teams. Enten arbejder du ud fra den præmis, at dem der benytter mødelokalet selv medbringer en enhed (typisk en computer) og via den tilslutter til mødelokalet videomødeudstyr - det kaldes også 'Bring Your Own Device'.

Eller går du i den anden retning og tager udgangspunkt i, at mødelokalets udstyr inkluderer en enhed som selvstændigt kan afvikle videomødet. Der placeres altså en special-indrettet computer med tilhørende software og brugergrænseflade, som er udviklet specifikt til det formål, at kunne afvikle videomøder. I Teams-sammenhæng betegnes den software og administration som 'Microsoft Teams Rooms'.

Hvordan ser en Microsoft Teams Rooms-løsning ud og hvordan fungerer det?

Nedenfor forklarer Søren på ca. 1½ minut hvordan sådan en Microsoft Teams Rooms-løsning ser ud, og hvordan den fungerer.

Microsoft Teams Rooms (MTR) nemt forklaret

Øget effektivitet

Når valget om at benytte Teams som platform er truffet i virksomheden, så vil en dedikeret og korrekt opsat Microsoft Teams Rooms-løsning oftest opleves meget nem og intuitiv for brugerne af udstyret. Deltagelse i møder er som regel ikke længere væk end et tryk på skærmen, og udstyret er altid korrekt opsat ift. enheden.

En MTR-løsning anvendt til et møde. I dette eksempel en Lenovo Hub.
1 af 6

Samtidig har du fortsat din egen computer fri, hvilket eksempelvis kan være en fordel, når du har behov for at benytte den under mødet til noter eller lignende.

Af begge årsager vil møderne ofte både opleves og være mere effektive.

Vælg passende udstyr

Som det er mantraet med alt AV-udstyr, så handler det om at vælge det udstyr, som passer til både de fysiske rammer, men også de behov og ønsker brugerne af udstyret måtte have. For videomøde-udstyret kan der dog også let være muligheder og features, som skal opdages og opleves, før man kan træffe den rette købsbeslutning.

Et eksempel på dette kunne være 'proximity join', hvor du ved at bevæge dig i nærheden af dit Microsoft Teams Rooms-udstyr bliver tilbudt muligheden for at tilslutte dig lokalets udstyr med din enhed, såfremt lokalet er ledigt. Kommer der flere mødedeltagere vil de ligeledes kunne tilslutte sig mødet og via deres computer, tablet eller mobil nemt kunne tilslutte sig mødet og dele dokumenter, skærmdele og lignende. I videoen nedenfor forklarer Lars Berlau fra vores samarbejdspartner Tech Data mere om netop den feature (videoen er på engelsk):

Se video om 'proximity join'.

Der er masser andre funktioner, som det er nyttigt at have kendskab til og måske have mulighed for selv at prøve inden man beslutter sig i valget af udstyr. Derfor skal du også være meget velkommen i et af vores showrooms, hvor vi har eksempler på forskellige løsninger i forskellige typer af mødelokaler, som kan give en god ide om markedets muligheder.

Zoom og Google Meet

Vi får ofte spørgsmål omkring Zoom, Google Meet og andre konkurrerende platforme til Teams. Princippet omkring disse er ofte de samme, og på samme måde som et mødelokale kan indrettes med Microsoft Teams Rooms kan det ligeledes indrettes med for eksempel Zoom Rooms. Det kan dog have betydning for valget af udstyr.

Lenovo Hub med Zoom Rooms-software.
1 af 6

Mere information

Søger du mere information om mulighederne med Teams og hvordan det kan bidrage positivt til dine møder, så anbefaler vi også vores tidligere afholdte webinar 'Teams til møder og samarbejde'.

Ønsker du at besøge et af vores showrooms eller rådgivning omkring valg af videomøde-udstyr, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat