Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Teleslynge

Få mikrofonlyd direkte i høreapparatet med en teleslyngeløsning.

Har du mødelokaler, auditorier, kirkerum eller lignende der benyttes af hørehæmmede, er det vigtigt og nogle gange et lovkrav, at der er installeret en teleslyngeløsning. Med teleslyngeløsningen kan dem som benytter høreapparat, få mikrofonlyden direkte i deres høreapparat.

Hvad gør en teleslyngeløsning?

En teleslyngeløsning forstærker lyden fra en kilde og sender det videre til en teleslyngeforstærker og efterfølgende videre til modtagelse i et høreapparat med telespole. Det er til enorm stor gavn for de mange som har høreapparat, og kan være udfordret af afstanden til den der taler. Høreapparater opfanger normalt lyden via mikrofoner, og som med øvrige mikrofoner, fungerer de bedst når de er tæt på.

Telelslynge Diagram

Over 90% af de høreapparater der sælges understøtter teleslynge-funktionen, og er således meget udbredt.

Forskellige teknologier

Der findes en række forskellige teknologier inden for teleslyngeløsninger. Traditionelt har man benyttet sig af løsninger, hvor man lægger en teleslyngeledning (typisk langs lokalets vægge), hvor høreapparatsbrugere indenfor dette område så, vil kunne høre lyden (fra mikrofon eller anden lydkilde) i deres høreapparat.

En anden løsning kan være at benytte FM-teknologi, hvor høreapparaterne automatisk slår over på lokalets frekvens. Her kan fordelen være at brugerne slipper for at skulle benytte hals-teleslyngen, og i stedet får signalet automatisk i høreapparatet, uden at skulle røre høreapparatet.

Der findes også andre teknologier (bl.a. IR), og hvilken der er den mest fordelagtige at bruge kan afhænge af både præferencer og lokalets indretning.

Vigtigt at benytte det rigtige udstyr

Et teleslyngeanlæg stiller dog krav til såvel mikrofoner som forstærker, kabler osv., og der er nogle særlige forhold man skal være opmærksom på i valget af ens øvrige udstyr, når det skal fungere sammen med en teleslynge-løsning.

Fast eller mobil løsning

Vi tilbyder naturligvis en fast installation af et teleslyngeanlæg, men det er også muligt købe en mobil løsning, som giver mulighed for at flytte løsningen efter behov.

Mobilteleslynge Løsning (1)

Har du brug for rådgivning?

Står du med overvejelser vedr. teleslyngeløsninger, så tøv ikke med at kontakte os på telefon eller via nedenstående formular. Vi står til rådighed for både et fysisk som online videmøde, og er klar til at rådgive så vi i fællesskab finder den løsning, der fungerer bedst hos jer.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat