Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Mikrofoner

I samspil med din højttalerløsning er mikrofonen en vigtig medspiller for at opnå den bedste lydoplevelse, hvor høj taleforståelighed og klarhed er i højsædet.

Afsnit i artiklen

Mikrofonens oprindelse ligger flere hundrede år tilbage. Siden er der sket meget med mikrofoner og gør det fortsat. Der udvikles løbende på denne teknologi, og derfor giver det god mening at researche markedet godt, når den/de nye mikrofon(er) skal købes. Vi holder os naturligvis altid opdateret på udviklingen og markedstendenser, og står klar til at rådgive dig og din virksomhed.

De forskellige mikrofontyper

Der findes mange forskellige mikrofontyper, som er udviklet med baggrund specifikke anvendelsesformål. Vi har vist nogle af de mikrofontyper vi typisk rådgiver om og sælger nedenfor, men er der en variant du savner, så er vi naturligvis også leveringsdygtige i råd og vejledning om denne.

Hvis du blev bedt om at tegne en mikrofon, ville det sikkert være en håndholdt mikrofon, der nok er den de fleste opfatter som en klassisk mikrofon. Mikrofonen er typisk robust og bygget til at kunne modstå en del. Mikrofonen er retningsbestemt og sorterer efter bedste evne baggrundsstøjen fra, så den så vidt muligt kun gengiver den lyd man ønsker. Mikrofonerne ses ofte på eksempelvis scener og blandt journalister. Mikrofonen er god når mere end en person skal anvende den, da den let kan gives videre.

Mikrofontypen findes i forskellige teknologier, forskellige egenskaber og ikke mindst forskellige prislejer. Det er derfor vigtigt at mikrofonen (som det selvfølgelig helt generelt er tilfældet) vælges på baggrund af det formål, den skal anvendes til.

Headset-mikrofon

Headset-mikrofonen er typisk en diskret anordning hvor en lille mikrofon er monteret på en bøjle, som kan sidde på den enkelte person, og holde mikrofonen på plads tæt ved munden, så den kun opfanger lyden derfra. Mikrofonen er fordelagtig, når personen der benytter den, har behov for at kunne bevæge sig frit, uden at skulle tage hensyn til mikrofonen.

 

Knaphuls-mikrofon (også kendt som lavalier eller clip-on mikrofon)

Knaphuls-mikrofonen, som også af mange er kendt som en clip-on eller lavalier mikrofon, er ligeledes en lille mikrofon, med en klemme der gør den nem at placere på for eksempel en jakke eller trøje, på den person man ønsker at have lyd fra.

Mikrofonen er mest ideel hvis der ikke er for meget støj, da den typisk ikke har samme egenskaber til at udelade støj, som eksempelvis førnævnte headset-mikrofon.

Bordmikrofoner

Bordmikrofoner anvendes typisk i sammenhænge hvor der er brug for lyd for en eller flere talende personer. Mikrofonerne er beregnet til placering på bord eller pult, og vi anvender dem typisk i eksempelvis byrådssale, talerstole eller lignende.


Øvrige mikrofontyper
Som sagt findes der andre mikrofontyper end ovenstående. Kontakt os endelig så finder vi lige den/de mikrofon(er) der passer til jeres omgivelser.

Typiske mikrofonfabrikanter

De store leverandører på markedet når det handler om mikrofonproducenter er blandt andet Sennheiser og Shure. De producerer nogle af de bedste mikrofoner på markedet, og er involveret i mange af vores løsninger. Det tætte samarbejde med vores leverandører gør, at vi også problemfrit kan inddrage dem i afklaringsfasen, for at sikre den bedste løsning.

Kast med mikrofonen - Catchbox

Afholder I somme tider arrangementer, foredrag eller lignende hvor der er brug for, at kunne stille spørgsmål fra salen, så prøv at tage et kig på Catchbox. Med en Catchbox placeres mikrofonen i en blød terning, der kan kastes fra person til person, uden at mikrofonen tager skade.

Loftsmikrofoner

Se også vores særskilte side om loftsmikrofoner, der afviger en del fra ovenstående, men stadig er rigtig gode til at fange lyden i et mødelokale.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat