Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Loftsmikrofoner

Forestil dig et mødebord helt uden mikrofoner. Eller et møde uden bord. Eller et mødelokale hvor man ofte rykker rundt på bordopstillingen. Med loftsmikrofon er du frigjort fra faste opstillinger.

Afsnit i artiklen

I de lidt større lokaler er der behov for mikrofoner, hvis lyden skal gengives for andre end dem der er placeret i umiddelbar nærhed. Derfor slipper du heller ikke helt for mikrofoner, men med en loftsmikrofon får du en løsning som i praksis opleves som mikrofonfri. Loftsmikrofonen kan med sin diskrete placering opfange lyd, uanset om det er mødedeltagere, der sidder om et bord, en oplægsholder der står ved en skærm eller måske spørgsmål fra publikum, der skal opfanges.

Loftsmikrofon placeret i et mødelokale.
1 af 6

Loftsmikrofonen har nogle konkrete fordele, som gør den samlede oplevelse af lokalet endnu bedre. Læs mere om nogle af dem nedenfor.

Bevæg dig frit

Når mødelokalet er udstyret med en loftsmikrofon, kan du bevæge dig frit i lokalet uden hensyntagen til mikrofonen, i modsætning til eksempelvis bordmikrofoner. For langt de fleste vil det betyde at de overhovedet ikke bemærker at mødelokalet er udstyret med en mikrofon, hvilket i mange tilfælde må betragtes som den ideelle løsning.

Loftsmikrofonen fanger lyden fra dem der taler.
1 af 6

Æstetikerens valg

Når man har gjort sig umage med at få indrettet et flot og imødekommende lokale, er det rart at have en mikrofonløsning som kan placeres i loftet, hvor den er mindst synlig. Selve monteringen kan typisk være enten hængende fra loftet, placeret på loftet eller i selve loftet.

Forskellige typer af montering af loftsmikrofon.
1 af 6

Undgå uønsket støj

Loftsmikrofonen vil nemt kunne indstilles, så man effektivt kan undgå uønsket støj - for eksempel fra omkringliggende trafik, larm fra gangen eller den tilbagekastede lyd fra hårde overflader som eksempelvis glas- eller metaloverflader.

Anvendelsesmulighederne

En loftsmikrofon er typisk tiltænkt mødelokalet, men kan også være til gavn i andre scenarier. Eksempelvis i et præsentations-/undervisningslokale hvor lyden skal gengives via højttalere og/eller i forbindelse med fjernundervisning. Er du i tvivl om hvor vidt loftsmikrofonen kunne være en mulighed et sted i din virksomhed, så tøv ikke med at kontakte os, så kommer vi ud og kigger på det.

Illustration af forskellige rum-typer med loftsmikrofon.
1 af 6

Loftsmikrofonen er også ideel til brug i forbindelse med videokonference (Teams, Zoom eller lignende), men vores erfaring har vist, at den også egner sig til “voicelift” - altså sammenhænge hvor tale skal forstærkes for at opnå bedre lyddækning og taleforståelighed. Læs eksempelvis mere om Sennheisers take på voicelift her.

Modeller og mærker

I AV CENTER forhandler vi modellerne fra Sennheiser og Shure, som leverer nogle af markedets absolut bedste produkter.

Nedenfor har vi samlet nogle udvalgte casestories, som alle har valgt en loftsmikrofon-løsning. Du kan se flere casestories her.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat