Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Team Danmark

Ønsket om nemt selv at kunne streame i høj kvalitet, førte til Team Danmarks ønske om etableringen af et streamingstudie. Læs mere om løsningen nedenfor.

Afsnit i artiklen

Team Danmark arbejder for at skabe de bedst mulige arbejdsbetingelser for danske atleter på eliteniveau. Det gør de ved at støtte en hel række forskellige områder som talentudvikling, viden og formidling, eliteidrætsmiljøet og de enkelte talenter.

For bedre at kunne dele viden om blandt andet disse initiativer ønskede Team Danmark et streamingstudie, som nemt gjorde dem i stand til, på forskellige måder, at få deres budskab delt.

Vores fornemmeste opgave er at trække på vores erfaring og sikre en tilbundsgående forståelse af ønsker og behov, og på baggrund af det skabe den bedste løsning for dig som kunde.
Portrætfoto af Mathias Lippert
Mathias Lippert Key Account Manager, AV CENTER

Det at kunne forstå en løsnings behov er helt essentielt for at kunne nå frem til den bedste løsning for kunden.

"Vi lægger stor vægt på en grundig behovsafdækning, når vi møder vores kunder. Under vores indledende snakke fandt vi eksempelvis hurtigt ud af, at Team Danmark godt ville have mulighed for, at kunne inddrage eksterne deltagere virtuelt i deres streaming, og kunne derfor lade dette være et af omdrejningspunkterne i løsningen. Vores fornemmeste opgave er at trække på vores erfaring og sikre en tilbundsgående forståelse af ønsker og behov, og på baggrund af det skabe den bedste løsning for dig som kunde", siger Mathias Lippert, som har solgt løsningen til Team Danmark.

Se gennemgang af streamingstudie-løsningen hos Team Danmark. Husk lyd.

Øget kvalitet

Først og fremmest var det et ønske om at øge kvaliteten af Team Danmarks streaming, og give dem de tekniske værktøjer, der gjorde dette muligt.

Der er blandt andet installeret professionel lysopsætning, som sikrer at der altid er det korrekte lys i lokalet. I dette tilfælde ved lyskilder, der peger ind på deltagerne, samt bag ved deltagerne så der ikke skabes tydelige skygger.

Lys monteret i loftet, samt skærme med henholdsvis præsentation, øvrige virtuelle deltagere samt det output som seerne modtager.
1 af 6

Derudover er opsat kameraer som enten kan styres manuelt via et joystick på controlleren, hvis man har en person med til at afvikle ens streaming. Ellers kan kameraerne styres ved hjælp et lille touchpanel eller indstilles til automatisk at følge personerne i billedet.

I loftet er der installeret en loftsmikrofon fra Sennheiser. Loftsmikrofonen er konfigureret så den primært opfanger lyd fra et bestemt område af studiet, og på den måde opfanger den ønskede tale og undgår støj. Med loftsmikrofonen er deltagerne i streamingen fri af fx headset eller håndholdt mikrofon, og skal slet ikke tænke over mikrofonen. For mindre scenevante personer, kan det betyde at de føler sig mindre intimideret af eksempelvis en interviewsituation.

Loftsmikrofonen kan indstilles til at dække et bestemt område.
1 af 6

Skærme giver overblik

Når man står som vært er der mulighed for at orientere sig på de tre skærme, som tjener hver deres formål. Den første skærm viser din præsentation, så det er muligt at kigge mod kameraet mens man taler om indholdet på præsentationen.

Skærmene sikrer at man som vært, har overblik over de forskellige elementer af streamingen.
1 af 6

Den anden skærm viser eventuelle eksterne mødedeltagere, som er med via videoopkald. Via eksempelvis Teams kan eksterne mødedeltagere deltage i streamingen, og helt enkelt indgå som var de til stede i studiet, og således også indgå i den streaming som seerne modtager.

Den tredje skærm viser det signal som seerne modtager, så man kan orientere sig om hvilke kameraer, indstillinger og layout, der er valgt.

Fleksibilitet og brugervenlighed

Det at have sit eget streamingstudie har også givet Team Danmark en fleksibilitet der gør dem i stand til at kaste sig over en streamingudsendelse præcis når det passer ind, frem for at skulle koordinere med eksterne partnere.

Streamingen kan håndteres af en afvikler, som med joystick præcist kan styre kameraerne og skifte indstillinger for afviklingen. Det er dog også muligt at styre de mest anvendte funktioner via en lille tablet.
1 af 6

Løsningen er samtidig skruet sammen så den kombinerer det avancerede med det brugervenlige, så man både har mulighed for at justere udstyret i detaljen, men omvendt også nemt kan betjene løsningen. Betjeningen kan i høj grad klares via førnævnte touchpanel, som har indkodet en hel række af presets til både visning af grafik, indstilling af kameraer og layouts til streamingen. Det forenkler og muliggør at man som vært selv kan betjene udstyret, og således være uafhængig af også at skulle have en afvikler på plads.

AV CENTER har været gode til at rådgive os hele vejen rundt, og sikre os et godt, brugervenligt og professionelt setup.
Erik Markussen IT-administrator, Team Danmark

Netop brugervenlighed var et vigtigt område for Team Danmark. Erik Markussen som er IT-administrator hos Team Danmark udtaler: ”At gøre den avancerede løsning nem at betjene har været et kardinalpunkt for os. Det at kunne styre store dele af teknikken ved hjælp af en simpel tablet gør, at vi nemmere får et større udbytte af det udstyr vi har købt. AV CENTER har været gode til at rådgive os hele vejen rundt, og sikre os et godt, brugervenligt og professionelt setup.”

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat