Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Ragnarock

I Roskilde ligger Ragnarock – museet for pop, rock og ungdomskultur. Med musikken som omdrejningspunkt er Ragnarock både et samtidsmuseum samt et levende kulturhus.

Afsnit i artiklen

AV CENTER har til Ragnarock leveret og installeret en omfattende AV løsning. Løsningen omfatter AV udsyr til udstillingen samt udstyr til formidlings- og mødelokaler i administrationen. Udenfor Ragnarock er der leveret og installeret et stort antal lamper til eksteriørbelysning af bygningen.

Ragnarock er beliggende på Rabalderstræde, og når man går op ad den røde betonløber bliver man mødt af en ikonisk ”guldbelagt” bygning der er tegnet af det Danske arkitektfirma COBE i samarbejde med hollandske MVRDV. Udstillingen er designet af firmaet Heavy, det interaktive indhold er leveret af firmaet No Parking og System Standex har bygget inventaret.

Ragnarock oplyst af et stort antal lamper
1 af 6

Bygningen fremstår ikke kun ikonisk i dagslys, for når det bliver mørkt belyses hele bygningen. Denne belysning skaber refleksioner og skyggeeffekter i bygningens beklædning, som er helt unikke. Den røde betonløber kan ved events mv. belyses med 8 stk. SGM bevægelamper.

Levende og interaktiv udstilling

Udstillingen der strækker sig over to etager starter med en tur i elevator op til 3 sal. Allerede i elevatoren starter udstillingen, og man bliver budt velkommen af en lydsekvens, der afspilles på en højttaler, der er specialindbygget i elevatorens loft.

Store dele af udstillingen er interaktiv og man skal selv som besøgende starte de forskellige sekvenser ved enten at røre en skærm eller tage høretelefoner på og trykke på en knap. Da musik og lyd er en stor del af Ragnarock ville man hurtigt opleve et mudret lydbillede, hvis alle udstillingerne stod og afviklede for fuld kraft. For at imødekomme dette er der overalt placeret høretelefoner, så man kun hører det, der er relevant.

Store dele af udstillingen er interaktiv
1 af 6

Et interessant element i udstillingen er lyttevæggen ”Equalizer”, hvor man kan lytte til forskellige hits fra tidens løb. 140 steder på tidslinjen er der installeret høretelefonindgange så den besøgende selv kan vælge hvilket hit der skal lyttes til ved at flytte høretelefonens jackstik fra udgang til udgang. Til afvikling af alle disse musiknumre er der i det bagvedliggende teknikrum installeret 20 stk. RSF MultiDAP-IP afspillere.

Et andet interessant element i udstillingen er en stor roterende pladespiller, hvorpå gæsten kan ligge og lytte til et stykke musik afspillet i nedsat hastighed. Gæsten kigger op i loftet, hvorpå der bliver vist et billede ved hjælp af bagprojektion.

Stor roterende pladespiller som en del af udstillingen
1 af 6

Laser projektorer

En stor del af de projektorer der er brugt på Ragnarock er Panasonic laser projektorer. Disse er valgt da deres driftsomkostninger er meget lave og de har en konstant høj lysstyrke over tid. Alt i alt er dette vigtige parametre, når projektorerne er tændt fra morgen til aften hver dag. Den største enkeltstående Panasonic laser projektor installation er med 4 stk. Panasonic PT-RW630 projektorer, disse laver et stort edgeblended billede på en buet væg, der måler 16 meter i bredden.

1 af 6

Om valget af Panasonic Laser projektorer siger Installationschef ved AV CENTER Finn Langkjær:
”Da der skulle vælges projektorer til udstillingen, faldt valget meget hurtigt på Panasonic laser projektorer. Laser projektorerne er meget driftssikre, vedligeholdelsesfrie og uden traditionel lampe, der skal skiftes”.

Al signaldistribution til projektorerne foregår via Panasonic Digital Link, det betyder, at der til projektoren kun er tilsluttet strøm og netværkskabel.

Nem og enkel betjening af udstillingen

Al AV udstyr i hele bygningen er forbundet til et samlet AV netværk og hele udstillingen styres via et Crestron betjeningssystem. Hele udstillingen kan tændes og slukkes med et enkelt tryk på et Crestron touchpanel i billetsalget. På dette touchpanel kan der også tilgås en servicelog, der viser eventuelle fejlmeddelelser.

1 af 6

Ved event- og caféscenen er der ligeledes placeret Crestron touchpaneler. Her kan man via presets tænde lys, køre et lærred ned/starte projektor og tænde for de trådløse mikrofoner.

Alt i alt er betjeningen for den daglige bruger gjort så simpel og enkel som mulig.

Meyer Sound højttalerinstallation

Lyd, lys og musik er naturligvis en stor del af Ragnarock. I det store rum, hvor der er skiftende udstillinger og eventscene, er der på lydsiden installeret et Meyer Sound PA system med to UPJ højttalere og en USW sub i hver side og på lyssiden Robert Juliat spots og Robe bevægelamper. Når der skal være koncert bliver der hentet en analog lydmixer og en MA lyspult frem, der kan tilsluttes paneler i gulvet.

Meyer højttalere i loftet
1 af 6

Administration med møde- og formidlingslokaler

I administrationsafdelingen er der installeret AV udstyr i et stort konferencelokale og 2 mindre mødelokaler. I konferencelokalet er der installeret Panasonic projektor og motoriseret lærred samt en Meyer Sound højttalerløsning. Også i dette lokale foregår al betjening via Crestron touchpanel. I de mindre mødelokaler er der installeret Sony 75” skærme.

Mødelokale med projektor-løsning
1 af 6

Godt samspil mellem leverandører

I forbindelse med opførelsen af Ragnarock, har der været 3 store entrepriser, der skulle i mål på samme tid AV, lys og lyd delen, som vi har haft ansvaret for, opbygningen af den interaktive del og så den fysiske opbygning af udstillingsmontre mv.

Om samarbejdet mellem leverandørerne siger Installationschef Finn Langkjær:
”De forskellige projektledere så hinanden i øjnene på et af de første byggemøder og blev enige om, at vi skulle holde en god og konstruktiv dialog, og frem for alt lade det smitte af på de medarbejdere, der i det daglige kom til at gå skulder ved skulder. Og det er lykkedes rigtig godt og været en fornøjelse.”

1 af 6
Igennem hele processen med opførelsen af ’RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur’ har vi følt os trygge ved at have AV CENTER som samarbejdspartner på AV delen.
Jacob Westergaard Madsen Museumsinspektør, Ragnarock

Om samarbejdet mellem leverandørerne siger Installationschef Finn Langkjær: "De forskellige projektledere så hinanden i øjnene på et af de første byggemøder og blev enige om, at vi skulle holde en god og konstruktiv dialog, og frem for alt lade det smitte af på de medarbejdere, der i det daglige kom til at gå skulder ved skulder. Og det er lykkedes rigtig godt og været en fornøjelse."

Om samarbejdet med AV CENTER og den leverede løsning siger Museumsinspektør Jacob Westergaard Madsen: "Igennem hele processen med opførelsen af ’RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur’ har vi følt os trygge ved at have AV CENTER som samarbejdspartner på AV delen. Vi er meget tilfredse med samarbejdet og AV CENTERs kompetencer."

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat