Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Kattegatcentret

Oplev interaktiv og detaljeorienteret formidling i Kattegatcentret. Udforsk det imponerende pingvinanlæg i to etager hvortil vi har leveret professionelle AV-løsninger, som inddrager de besøgende.

Afsnit i artiklen

Ved Grenå havn og helt ud til Kattegat ligger Kattegatcenteret. Siden åbningen i 1993 har centret haft over 7 millioner besøgende, og er i 2018, 2019 og 2020 kåret som Nordens Bedste Akvarium.

Kattegatcentrets dygtige formidlere producerer indholdet man ser i udstillingerne. Vi er glade for og stolte over, at være valgt som leverandør af AV-løsningerne til pingvinanlægget og skoletjenesten.

Pingvinanlæg i 2 etager

Som et af kun ganske få pingvinanlæg i verden kan man i Kattegatcentret opleve pingvinerne både over og under vand. Oven vande står man i et klippelandskab helt tæt på pingvinerne, uden at der er glas imellem. Det gør, at man både kan lugte og høre pingvinerne – og ikke mindst føle kulden. Under vandet, kan du opleve verdens hurtigste pingvin (æselpingvinen) suse gennem vandet med en topfart på 36 km/t i det 200.000 liters store bassin. 

Lytteposter hvor du kan lytte dig til endnu mere viden om dyrene.
1 af 6

Forskellige steder er der lytteposter, hvor gæsterne kan tage høretelefoner på og få info om pingvinerne.

Skærmene er flot indbygget i udstillingen, og giver mulighed for fordybelse.
1 af 6

Vi har til pingvinanlægget leveret en række skærme, som er indbygget i udstillingerne. En del af skærmene er touchskærme, så gæsterne kan navigere rundt og læse mere om pingvinerne. Der er ligeledes installeret en række Epson Ultra Short Throw laserprojektorer, der viser små film med information om pingvinerne.

Projektionen på væggen giver et flot billede der passer godt ind i omgivelserne.
1 af 6

I underetagen er der i loftet installeret 10 loftshøjttalere, som afspiller pingvinlyde for at sætte den rette stemning. 

Interaktiv interaktion med pingvinerne

Foruden at se på de levende pingviner i anlægget, kan du i den interaktive udstilling komme helt tæt på pingvinernes liv og adfærd – prøv om du kan score en mage, bygge din egen rede og måske kan du høre lige så godt som pingvinerne. Vi har til den interaktive udstilling leveret skærme og headsets.

1 af 6

Aktiv skoletjeneste

Kattegatcenteret har udover akvarier og udstillingsområder også en aktiv skoletjeneste, som hvert år besøges af over 12.000 elever og studerende. Vi har til skoletjenesten leveret en Clevertouch touchskærm, som er monteret på en højdejusterbar mobil stander, så den kan flyttes rundt i lokalet. 

Den mobile touchskærm kan let flyttes rundt efter behov.
1 af 6

Da skoletjenestens lokale også bruges til at streame fra, er der i lokalet installeret 2 kameraer. Det ene kamera bruges til at filme oplægsholderen, mens det andet kamera bruges til at fokusere på det område, hvor man f.eks. dissekerer og viser close-up billeder af fisk mv. Al betjening af udstyret i skoletjenestens lokale sker fra et vægmonteret betjeningspanel.

1 af 6

Kattegatcentret er et helt unikt sted, hvor både børn og unge kan få mange timer til at gå. Det er betagende at kigge på fisk og hajer i de store bassiner, men også pingvinanlægget og det udendørs sælanlæg er et besøg værd.

Vi har haft stort udbytte af den rådgivning vi har fået fra AV CENTER
Frederik Toftgård Udstillingsansvarlig, Kattegatcentret

Om de leverede løsninger og samarbejdet med AV CENTER siger Udstillingsansvarlig Frederik Toftgård:

”Da vi selv udvikler og producerer indholdet til vores udstillinger og skoletjeneste er det vigtigt for os at have en kompetent sparringspartner på den tekniske del, så denne del bliver en integreret del af formidlingen. Vi har haft stort udbytte af den rådgivning vi har fået fra AV CENTER blandt andet i forbindelse med valg af skærme, projektorer og højttalerløsninger.”

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat