Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Eventhal hos Grundfos

AV CENTER Aarhus har færdiggjort en af deres største og mest komplekse AV installationer. Opgaven gik ud på at ekvipere en ny, 1000 kvm stor eventhal hos Grundfos i Bjerringbro. En hal, som er blevet nybygget til formålet, og som i sin grundtanke skal være så multifunktionel og fleksibel som mulig.

Afsnit i artiklen

AV-løsningen i hallen er blevet til i et kreativt og godt samarbejde mellem Grundfos som kunde, COWI som rådgiver og AV CENTER som leverandør og installatør.

Grundfos er en af Danmarks helt store virksomheder og alene i Bjerringbro arbejder knap 4.000 medarbejdere. Gennem virtuelle events får hele organisationens 19.000+ medarbejdere dog glæde af eventhallen.

Scene i den nye eventhal klargjort til prisuddeling
1 af 6

Hallen skal bruges til en stor palette af events hos Grundfos, lige fra møder, udstillinger, præsentationer, koncerter, teater og til julefrokoster og fest.

Hallen er stor med højt til loftet, men den rektangulære hal kan også deles i tre mindre sale eller i en større og en mindre, og den fleksibilitet er selvfølgelig tænkt ind i bygningen og i installationen.

Teknik

Der er gået efter løsninger fra øverste hylde i denne AV-installation, men samtidig med meget stor fokus på, at hver enkelt bestanddel udfylder funktionaliteten bedst muligt. Grundfos har fra starten defineret, at hallens udstyr skulle kunne håndtere alle de vigtige og dagligdags-funktioner og samtidig være godt forberedt på at leje ekstra udstyr ind til de specielle og store events.

Derfor er der etableret en grundig og udvidet kabelløsning, hvor alle tænkelige scenarier er indeholdt.

Samme fleksibilitet går igen i hallens rigning, hvor 42 motorkraner, monteret i en stort antal af flyvepunkter, kan flytte lys, lyd og evt. scenografi hurtigt og effektivt.

Lydudstyret er d&b AL90 højttalere og der hænger 18 højttalere i salen, delt ind i tre L/R systemer med 6 højttalere i hver samt en subwoofer. Når salen opdeles i 3, er der således et system i hver.

Lydsystemet er suppleret af en Yamaha QL1 digital lydmixer og 10 trådløse mikrofon kanaler fra Sennheisers 6000 serie.

1 af 6

Billedstyringen er unik, da en Analog Ways Aquilon C+ billedmixer og DSP processering kan lave et billedfelt, der kan fylde hele langsiden af hallen på 42 m. I daglig brug opdeles billedet selvfølgelig i mindre felter og bliver håndteret af tre Panasonic laserprojektorer med 16.000 lumens, der skyder op på Strumpfl rammelærreder med afmaskning af billedfelt.
Projektorer og lærredet er ikke fastmonteret, så de kan flyttes rundt i salen efter behov.

Billedemixeren kan fødes med indhold og ligeledes med videosignaler fra de fire faste og to flytbare Panasonic PTZ kameraer, som bliver styret af en Panasonic kamerakontrol. Kameraerne er tiltænkt både produktion under interne møder og streaming ved online og hybridmøder/events.

Se hvordan lyset kan medvirke til at skabe en passende stemning og opmærksomhed
1 af 6

Lyset er fuldt DMX styret - både de 56 LED RGBH grundarmaturer til alm. lys og de spots, som hænges op i riggen, når eventet kræver mere showpræget lys. Lyset styres af en Avolites Titan Quatz lyspult.

Den generelle styring af hele salen og alle de vidt forskellige AV-scenarier bliver udført af en Crestron Crontroller og her har AV CENTER lavet en gennemarbejdet programmering med preset både for teknisk AV-personale og for alm. brugere, så salens dagligdags-funktioner kan styres fra et enkelt og intuitivt layout.

Se eksempler på betjeningspanelernes brugergrænseflade
1 af 6

Samarbejde og installation

AV tekniker hos Grundfos, Nicolai Fogt, har mange års erfaring med, hvad der er brug for, når Grundfos laver møder, udstilling og events. Sammen med Kristian Glahn fra COWI, som var rådgiver på eventhallen, har de lavet et udførligt forarbejde omkring funktionaliteten.

Da AV CENTER bliver valgt som AV installatør, bliver der i en udbytterig samarbejdsperiode fokuseret på at finde det rette udstyr til hallen, bl.a. med demonstration af udstyr fra underleverandørerne som bl.a. Alfa Audio og Sennheiser (lyd), Lightpartner (lys og rig) og Imago Sonas (billedemixer).

Teknikskab til eventhal hos Grundfos
1 af 6

Henrik Jørgensen fra AV CENTER fortæller om samarbejdet:

"Inden vi vinder opgaven, så får vi et rigtigt godt beskrevet AV funktionsudbud, som Nicolai Fogt og Kristian Glahn har udformet.

Funktionsudbuddet indikerede høje krav til teknik og funktionalitet, derfor var det også vores primære indgangsvinkel til både produktvalg men også løsningen som helhed.

Fordi både Nicolai Fogt og Kristian Glahn er erfarne indenfor AV, så har der været en rigtig givtig og tæt dialog omkring de tekniske bedste løsninger til eventhallen."

Velfungerende eventhal

Nicolai Fogt, AV tekniker hos Grundfos, beretter om hele processen:

"En af grundene til, at AV CENTER blev valgt, handler om kemi. Vi snakker samme sprog og de tager altid telefonen, når man ringer.

Vi havde en supergod proces med AV CENTER, inden udstyret blev leveret og installeret. Først lavede vi en hensigtserklæring omkring projektet og budgettet, og så brugte vi den næste tid på at få snakket os til rette og få sparet de rigtige steder, så budgettet blev nået.

En af grundene til, at AV CENTER blev valgt, handler om kemi. Vi snakker samme sprog og de tager altid telefonen, når man ringer.
Nicolai Fogt Senior AV-tekniker, Grundfos

Her havde vi bl.a. Jesper Laursen fra AV CENTERs udlejningsafdeling med på råd, fordi hallen i høj grad også benytter sig af udstyr, der bliver lejet ind til de større events.

Underleverandørerne blev inviteret, når der var behov, og her var teamet fra AV CENTER supergode, fordi de havde den holdning, at der ikke blev "puttet noget i kurven", før det var diskuteret, afprøvet og alle var tilfredse.

Omkring programmering af styring af installationen havde jeg flere dage, hvor jeg sad ved siden af AV CENTERs programmør i Aarhus. Det samarbejde resulterede i en brugerflade, som alle forstår og som også får positiv kritik af andre AV-installatører. De er imponerede over den gode funktionalitet, som vi har fået lagt ned i Crestron touchpanelerne.

Under samarbejdet fik vi barberet budgettet ned til det aftalte, uden at gå på kompromis med kvalitet og funktioner, men ved simpelthen at have en god og konstruktiv snak hen over bordet. Vi har i processen fået vendt alle sten og det betyder, at jeg står med en yderst velfungerende eventhal i dag. Den nye eventhal hos Grundfos har være fuldt booket siden start, og alt har bare spillet."

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat