Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Comwell Portside

Når et nyt flot hotel skal stå klar på en fantastisk lokation, kræver det naturligvis også en passende AV-løsning. Det har vi hjulpet Comwell med på deres nyeste hotel i København.

Afsnit i artiklen

Comwell Portside er det nyeste hotel i rækken af Comwell hoteller i Danmark, og kædens første hotel i København. Beliggenheden er Københavns Nordhavn og AV CENTER har i dette tilfælde løst AV-installationen både i konferencerum og fællesarealer, men også i hotellets værelser.

Se video om AV-løsningen hos Comwell Portside

Kristian Brunebjerg har været sælger på hele projektet: ”Comwell Portside er flagskibet indenfor hotelkæden og det er reflekteret i de ønsker, som hotellet har haft omkring AV- udstyret. Her er brugt den nyeste teknologi og de mest moderne AV- løsninger. Hotellet har også haft det ønske, at alt styring foregik fra samme kontrolpanel. Her har vi brugt Crestron, og her bliver lyd, billede, lys, gardiner, mikrofoner, facadelys o. lign. styret, så der kun er en betjeningsflade at sætte sig ind i for personalet.”

Betjeningen er opsat brugervenlig og ensartet, så det er nemt for personalet at betjene løsningen via touchpanelet.
1 af 6

Konference lokalerne

Comwell Portside kan tilbyde 17 møde og konferencerum i meget forskellige størrelser. Alle rummene har AV udstyr fra den allerøverste hylde, der er fokuseret på det mest moderne og eksklusive, ud fra betragtninger omkring det bedste til kunderne, holdbarhed, levetid, vedligehold og design. Den største sal kan rumme 360 siddende konference deltagere og her er der, ligesom i de fire andre større konferencesale, valgt en billedløsning med LED-skærm.

Konferencesal med LED storskærm
1 af 6

LED-skærmen i den største sal er på 13 kvm med en pixelafstand på 2,5 mm og i de andre store konferencesale er LED-skærmene i størrelser fra 5 til 7 kvm med en pixelafstand ned til 1,5 mm, bestemt ud fra hensyn til, hvor tæt brugerne sidder på skærmen.

Teknisk Chef Finn Langkjær fortæller om valget af LED-skærm løsningen. ”LED skærme er jo i konstant udvikling og jeg tror på, at det er fremtiden i de større AV-installationer. Der er lysmæssigt mange flere muskler i en LED skærm, og det har været en del af overvejelserne i denne installation. Mange rum på Comwell Portside har store vinduesarealer med meget lysindfald, så det kræver en lysintensiv skærm.”

Konferencesal med medkig-skærme
1 af 6

Hoteldirektør Chren Vilander Thomsen supplerer: ”Vi er et nyt hotel og vi vil gerne fremstå så moderne som muligt og med de bedste løsninger på alle parametre; også set i lyset af, at der er en skærpet konkurrencen i København omkring konference lokaler. Tanken var derfor at komme væk fra projektorer, hvor det er muligt og i stedet få nogle store LED skærme, fordi kvaliteten på de skærme er så vanvittig god. Vi forventer, at det er en god investering; også i forhold til vedligehold, hvor små elementer af skærmen kan udskiftes.”

I alle konferencerum er der brugt aktive højttalersystemer fra Meyer Sound. I det største rum er det Meyer Sound X42 højttalere suppleret med tre USW-210P subwoofere. Højttalerne er floss monteret i tilpassede huller i panelvæggen og ideen er her, at skærm, højttalere og panelvæg er i samme plan og udgøre et samlet, flot og homogent design. Den samme monteringsmetode og design er gennemført i alle hotellets konferencerum og alle Meyer Sound højttalere er suppleret med subwoofere, så højttalersystemerne både kan bruges til tale, præsentation og musik.

Mødelokale med LED-skærm og Meyer højttalere indbygget i træpaneler
1 af 6

Den store konferencesal kan ligeledes deles i to med en foldevæg, og når den bliver trukket for, så sørger sensorer i foldevæggen for, at de to sale har adskilte AV-installationer. Højttalerne i den mindre afdeling bliver automatisk selvstændige i stedet for at fungere som delay højttalere, og en laserprojektor løsning med lærred søger for et højkvalitets billede.

Mødelokale med Poly videobar
1 af 6

I de store møderum er der valgt Samsung 98” LCD skærm, mens der bruges 55” LCD skærme i de otte lidt mindre huddle rooms. I alle rum er der Barco Clickshare, så alle brugere trådløst kan tilgå skærme og lyd. De selvsamme 98” skærme bliver også anvendt som infoskærme rundt omkring på hotellet, og hotellets personale kan lægge specialiseret og individuel information op på både konferenceskærme og på infoskærme med tilbud, velkomst og lignende. Til denne tilgang bliver der brugt Crestron NVX digitaldistribution. Crestron touchskærme er betjeningspanel i konferencerum, lobby og barer. Møderums kunderne behøver ikke at tænke på teknik, når de tager rummet i anvendelse. PIR sensorer sørger automatisk for at tænde alt AV-udstyr, når kunden går ind i rummet.

Fællesarealer og hotelværelser

I konference fælles arealer, i lobby, i fitnessrum og i restaurant er der distribueret lyd med musik og info via JBL lofthøjttalere. Disse er drevet fra et centralt teknik rum med to store racks med Crown forstærkere og BSS DSP enheder med netværksbaseret BlueLink lyddistribution og integreret Dante netværk. Dante netværksdistribueret lyd er tænkt ind i systemet for at give let adgang for eksterne lydteknikere. De kan således bruge dele af det interne lydsystem under afvikling af shows. Det giver eksempelvis adgang til de 10 sæt ”flyvende” trådløse mikrofoner fra Sennheiser, der kan bruges i de store konferencesale, i fitness rum eller i restaurant. Her er fire zoner dækket ind af trådløse antenner, så mikrofonerne kan bruges efter behov. I de mindre konferencerum er der to sæt trådløse mikrofoner, som hører fast til rummet.

1 af 6

Comwell Portside har også valgt en nytænkende og radikal løsning på de 484 hotelværelserne, og den opgave har AV CENTER også udført. Her er installeret Philips Hotel TV med indbygget Chromecast, så gæsten både kan se almindelige TV-kanaler, men også kan tilgå TV’et med de tjenester, som kunden selv abonnerer på.

Philips Hotel TV med indbygget Chromecast
1 af 6

Ved aktivering af Chromecast kommer der en QR kode til syne på TV apparatet, som scannes af kunden. Derefter overtager TV’et så at sige streaming og frigør gæstens egne enheder til samtale, SMS osv.

Hotelværelse med Hotel TV
1 af 6

Samarbejde og tillid

Jeg har brug for, at de er en del af huset under installationen, en del af euforien, og at vi kan snakke, grine, kommentere og lave om, når det er nødvendigt; det gør hele processen så meget lettere. Alt det får jeg fra AV CENTER.
Chren Vilander Thomsen Hoteldirektør, Comwell Portside

Hoteldirektør Chren Vilander Thomsen fortæller om samarbejdet:
”For mig handler det i høj grad om, at AV-leverandøren er fleksibel og ikke fastlåst i nogle aftaler omkring udstyr og installation, der er lavet i en rum tid før. De skal være omstillingsparate og de skal også komme med løsninger undervejs og være i en ærlig og tillidsfuld dialog med mig igennem hele installationen. Jeg har brug for, at de er en del af huset under installationen, en del af euforien, og at vi kan snakke, grine, kommentere og lave om, når det er nødvendigt; det gør hele processen så meget lettere. Alt det får jeg fra AV CENTER.”

Kristian Brunebjerg fra AV CENTER supplerer: ”Tidligt i processen laver vi 3D visualiseringer af de største rum, så det er muligt at få et godt indtryk af de løsninger, som vi foreslår. AV CENTER er utrolig glade og meget stolte af det samarbejde, vi har med Comwell og de viser os en stor tillid, når vi er med til at designe nogle gode og fremtidssikre AV-løsninger som her på Comwell Portside.”

Infoskærm ved elevatorer/gangareal
1 af 6

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat