Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Biohuset Lemvig

BioHuset i Lemvig har gennem de sidste mange måneder gennemgået en stor renovering af salen. Den gamle balkon fjernet og der er støbt et nyt skråt betongulv, hvorpå trinopbygningen med de nye stole er monteret. Under det nye gulv er der blevet plads til depoter for slik og sodavand m.m., samt et helt nyt varme- og ventilationsanlæg. 

Afsnit i artiklen

AV CENTER Cinema har gennem renoveringsprocessen været med som rådgiver og leverandør af blandt andet nye biografstole, nyt wrap-around lærred, nyt Dolby højttalerlydanlæg og ny styring til lyset i salen. Bygningen, der blev bygget i 1922, har fungeret som biograf i mere end 100 år. Siden starten med stumfilm, har man fuldt den tekniske udvikling frem til nu, hvor biografen fremstår topmoderne.  

En topmoderne sal i den originale stil

Gulvopbygningen skulle have gode sigtelinjer til lærredet, passe med de eksisterende døre, så publikum går ind øverst i salen ved den bageste stolerække og ud nede ved scenen. Den gamle scene skulle også bevares, så der er mulighed for afvikling af foredrag, mindre koncerter og konferencer. Samtidig skulle salen fremstå i en moderne udgave af den "gamle originale sal". En opgave som det lokale arkitektfirma Møller Nielsens Tegnestue i Struer, sammen med gode lokale håndværkere har løst rigtig flot.

I en balancegang mellem at bevare det historiske og modernisere, er biografsalen blevet renoveret og opgraderet.
1 af 6

Biografen har nu plads til 103 gæster i helt nye stole med uldstof fra Gabriel i forskellige farver. Trapperne i salen er monteret med trinbelysning med indbygget nummer for stolerækkerne.

1 af 6

Akustikforbedrende løsninger

Væggene er monteret akustikpaneler beklædt med stof og en fin ramme af egetræ, ligesom håndlisterne ved trapperne, fodpanelerne og fejelisterne på stolerækkerne. De øvrige vægflader er pudset med en speciel akustik puds i en mørk grå farve. Det gamle loft er bevaret og suppleret med "flåder" af akustikpaneler med LED lys til indirekte belysning af loftet og den smukke originale stuk.

Akustik sikrer at lyden fra højttalerne, har de bedste kår.
1 af 6

Nyt wrap-around lærred og nyt Dolby lydanlæg

Bagest på scenen er monteret et nyt og stort lærred som wrap-around på en ny ramme.

Hele lydanlægget er udskiftet med en ny Dolby lydprocesser, forstærkere og højttalere. Højttalerne i loftet er leveret i samme farve som loftet, for at gøre dem mindre synlige. Lydanlægget er klar til Dolby Atmos, og kan senere opgraderes med en licens og en multikanals forstærker.

Med nyt stort lærred og lydanlæg er biografsalen klar til fremtiden.
1 af 6

Nem og enkel betjening

Biografens tekniske udstyr styres med en Q-sys løsning fra QSC fra en touchskærm i salen og en PC i billetsalget. Denne løsning har gjort betjeningen af både fremviser, mikrofoner, samt lyd- og lysanlæg meget nemmere og enklere for de mange frivillige i biografen.

Vi er stolte af at have været med i renovering af BioHuset i Lemvig. Resultatet taler for sig selv, og viser hvor langt man kan nå med vilje, hårdt arbejde, gode lokale håndværkere og professionelle samarbejdspartnere.

Fotos: Anders Trærup

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål eller ønsker i forbindelse med både eksisterende såvel som nye biografløsninger, så tøv ikke med at kontakte os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat