Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Auditorier

Auditorier består som bekendt af et større lokale/en sal, med plads til mange tilhørere. Lokalets størrelse stiller naturligvis krav til lyden, der let skal kunne høres på såvel første som bagerste række. Det samme kan siges for billedet der også skal kunne ses af alle.

Derudover handler det også om at skabe optimale forhold for taleren/underviseren, så han/hun så ubesværet som muligt, får formidlet sit budskab til tilhørerne. Læs mere om hvordan det gøres nedenfor.

Optimal lyd

Det større lokale og ofte relativt lange afstand til taleren, kræver at der tages nogle forbehold, når auditoriet skal bestykkes med højttalere. Som nævnt skal der være en lyddækning i hele auditoriet så alle er sikret en høj talegenkendelighed, og tilhørernes placering i lokalet så vidt muligt er underordnet.

En løsning kunne eksempelvis være at benytte en søjlehøjttaler og retningsbestemme hver enkelt højttalerenhed, som vi gjorde det på Københavns Universitet.

Der er naturligvis mange løsninger, og til syvende og sidst er det altid kombinationen af auditoriets indretning og jeres ønsker, der skal afgøre dette valg.

Synlighed for alle

På mange måder er det nogle af de samme ting der gør sig gældende, når vi kommer til det billede folk skal kunne se. Auditorierne er almindeligvis indrettet med niveau-forskel som vi kender det fra biograferne, for at sikre at alle kan se. Men igen stiller det krav til billedets størrelse, hvis det også skal kunne ses på bagerste række. Her er en projektor-løsning et typisk valg, men også LED-storskærme kan være en rigtig god løsning.

Projektor-løsningen kan fungere rigtig godt i mange auditorier, hvor der som regel er sørget for at lysindfaldet ikke generer.

LED-storskærmen har dog en klar fordel over projektor-løsningen ift. sin lysstyrke, som gør at den også vil kunne anvendes omgivelser med masser af lys, og har et knivskarpt billede, der er svært at konkurrere med.

Understøt personen i centrum

Når man skal afholde længere foredrag, forelæsninger eller præsentationer, kan det være rart at kunne frigøre sig fra sin computer og bevæge sig frit mens man ser ens tilhørere i øjnene. Med en eller flere preview-skærme, der vender mod personen i centrum, kan foredragsholderen hele tiden kan orientere sig om hvad han præsenterer på skærmen, uden at skulle vende sig om eller kigge på sin computer.

Touchskærme i auditorier

Touchskærme findes i stadigt flere undervisningslokaler og mødelokaler, men også i auditoriet kan I drage fordel af en touchskærm som kan benyttes i samspil med LED-storskærm eller projektorløsning.

Nå bredere ud med streaming

For at kunne nå ud til flere samt for at imødekomme den nuværende samfundssituation, hvor færre mødes fysisk, er streaming også værd at overveje. Vi kan lynhurtigt sørge for en streamingløsning, der gør det så nemt som et tryk på en knap at gå på live.

Relevante referencer

I AV CENTER har vi stor erfaring med auditorier. Se nogle af vores case-stories som involverede auditorier nedenfor:

Kontakt os

Vil du vide mere om hvordan vi kan sammensætte av-løsningen til din virksomheds auditorium, så tøv ikke med at kontakte os på telefon eller via nedenstående formular.

 

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat