Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Domstole og retssale

Retssalen er ofte et avanceret rum, når vi taler om AV-løsningen. Det kan bestå af rigtig mange elementer og har ofte rigtig mange forskellige brugere. Samtidig skal løsningen være sikker, så fortrolige informationer forbliver fortrolige, foruden brugervenlig og ikke mindst driftssikker.

Afsnit i artiklen

I AV CENTER har vi hjulpet en hel række af domstole med deres AV-løsning - bl.a. den helt nye Østre Landsret.

Vi kan være behjælpelige med alle dele af AV-løsningen, og nedenfor har vi samlet et udpluk af nogle af dem, vi tit støder på i forbindelse med løsninger til retssalene rundt omkring i landet.

Løsningen

Som nævnt indledningsvis består en retssal normalt af ret mange elementer. Typisk en række skærme (til dommere, forsvarer, tiltalte, anklager, vidne, tilhørere og nævninge), højttalere med høj talegenkendelighed og mikrofoner for blot at nævne det allermest obligatoriske. Derimellem også udstyr der gør deling af lyd og billede på alle disse enheder muligt.

Retssalen er synligt fyldt med AV-udstyr med bl.a. skærme, mikrofoner og lignende.
1 af 6

Løsningens kompleksitet til trods, er det vigtigt at den er nem at betjene, da mange forskellige personer vil skulle anvende den. Samtidig er det enormt kritisk hvis udstyret fejler, da rigtig mange menneskers værdifulde tid kan gå tabt. Derfor gør vi i AV CENTER en dyd ud af, i rådgivningsfasen, at foreslå løsninger, der minimerer risikoen for fejlkilder, og giver størst mulig driftssikkerhed.

Nem betjening

Ofte består de forskellige retter af en række af retssale. Det er derfor meget sandsynligt, at man som ansat eller på anden måde fast tilknyttet til retten, vil befinde sig i forskellige retssale.

Derfor anbefaler vi altid en ensartet brugergrænseflade på tværs af de forskellige retssale, så betjeningen af AV-løsningen opleves ens uanset om du befinder dig i den ene eller den anden retssal.

Det handler om både at gøre betjeningen ensartet på tværs af retssale, men også brugervenlig og intuitiv.
1 af 6

Fleksibilitet

I en retssal kommer der rigtig mange forskellige mennesker, og det stiller krav til AV-løsningen, der helst skal kunne rumme dem alle. Derfor handler det om at benytte en løsning, der så nemt og fleksibelt kan rumme dem alle.

Barco ClickShare er en hyppigt anvendt løsning i retssale.
1 af 6

Ved at have en pragmatisk tilgang til dette, finder vi typisk en løsning der både brugervenligt og nemt kan sikre denne fleksibilitet. Det kunne eksempelvis være en Barco ClickShare-løsning, der nemt og sikkert giver mulighed for skærmdeling ved hjælp af en dongle.

Find vej til retssalen

For dem som ikke er så hjemvante i retten, kan det være en stor hjælp at have forskellige typer af informationsskærme. Eksempelvis infoskærme der møder en indledningsvist, og ved hjælp af wayfinding kan dirigere en i retning af netop den retssal, man har brug for.

Små skærme ved hver retssal viser eksempelvis information om de retssager som afholdes i salen.
1 af 6

Derudover ses mindre informationsskærme ved hver enkelt retssal også ofte. På disse skærme kan blandt andet vises aktuel information om dagens retssager, samt andre nyttige budskaber.

Sikkerhed

I retssalen er sikkerheden selvsagt vigtig, og dette forgrener sig ud i alle afkroge - derunder naturligvis også AV-løsningen. Tit er det vigtigt at kunne garantere at det indhold, der vises ved hjælp af AV-løsningen, ikke kan tilgås af uvedkommende.

Vi sørger for at sammensætte AV-løsningen, så de dele der er kritiske ift. de sikkerhedsmæssige spørgsmål, lever op til sikkerhedskravene i eksempelvis ISO 27001, hvor der netop er fokus på informationssikkerhed og forhindring af hackerangreb og IT-kriminalitet.

Tolkning

Der kan være behov for tolkning i retten, for at sikre alles fulde forståelse af sagens forløb. Derfor er nogle retssale også indrettet med særlige tolkelokaler.

Tolkelokale ved retssal.
1 af 6

Vi har stor erfaring med at udstyre tolkelokaler med det bedste udstyr til den type af opgaver, så også denne ydelse fungerer problemfrit og i samspil med den øvrige retssags forløb.

Tilbehør

Derudover er der ofte brug for "en masse andet". Et godt eksempel på dette er høretelefoner, som er en hel naturlig del af retssalens indretning, da det kan være både meget nyttigt men også direkte nødvendigt, hvis en svag lydoptagelse skal afspilles og kunne høres i detaljen. Her forhandler vi naturligvis de bedste høretelefoner fra bl.a. Sennheiser, EPOS og Shure.

En andet klassisk eksempel på udstyr vi finder i retslokalet dokumentkameraet (også kendt som 'visualizer'), som er et kamera der peger ned på en overflade, og på den måde muliggør visning af forskellige typer af genstande på retssalens skærme.

Eksempel på et dokumentkamera. Dokumentkameraet kan zoome ind på genstanden, og synliggøre mindre detaljer fra den.
1 af 6

Der er naturligvis andre typer af tilbehør, som kan være aktuelt i den enkelte retssal. Fælles for dem alle er dog at vi i AV CENTER i næsten alle situationer, vil kunne hjælpe med at rådgive om valget af både dette og alt øvrigt udstyr.

Se også vores casestory fra Østre Landsret, som går i dybden med selve løsningen.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat