Brug for hjælp til dit AV udstyr?

Kontakt dit lokale AV CENTER som sidder klar til at hjælpe dig videre:

København: 70 20 17 99
Odense: 70 20 29 55
Kolding: 75 53 60 00
Aarhus: 70 20 98 05
Aalborg: 70 20 29 99
Cinema: 57 82 08 68

Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.Property

Lyd i kirker

For at få det fulde udbytte af prædiken og musikken, er det vigtigt med et godt lydsystem i kirken.

Afsnit i artiklen

Der er forskellige faktorer der spiller ind, når den gode lyd i kirken skal sikres. Men når det er lavet efter alle kunstens regler vil det komme menigheden til glæde og gavn i flere sammenhænge.

Taleforståelighed

Selv om den moderne i kirke i dag består af meget andet end gudstjenesten, så må den fortsat betragtes som rygraden i kirken.

Som en essentiel del af gudstjenesten befinder prædiken sig. Taleforståelighed er derfor helt essentielt og sikrer at alle får glæde af gudstjenesten. Taleforståelighed er udtryk for hvor stor en del af dem der lytter, som kan opfatte ordene korrekt.

For at sikre det bedste resultat er det vigtigt at have et lydsystem med en lyddækning, der sikrer at lyden er fordelt i kirkens store rum, og alle kan høre hvad der bliver sagt. Til dette hører naturligvis også et godt mikrofonsetup, som nemt kan betjenes af kirkens ansatte.

Prædikestol med "præstetryk" som gør det nemt at betjene løsningen med et enkelt tryk.
1 af 6

I AV CENTER foreslår vi typisk en søjlehøjttaler. Søjlehøjttalere garanterer god taleforståelighed og lang rækkevidde. Specielt i vanskelige akustiske omgivelser som kirkerummet.

Søjlehøjttalere placeret diskret på stolper og vægge.
1 af 6

Også til musik

Lovsang og musik er også et vigtigt element i gudstjenester men i høj grad også i kirkens øvrige arrangementer, hvor bl.a. koncerter er blevet en hel naturlig del af den kirkelige handling.

Som en naturlig del af rådgivningen vil vi spørge ind til både de mest oplagte krav, men også om I har nogle særlige krav i netop jeres kirke, som vi skal tage højde for. Det kunne eksempelvis være i forhold til mikrofonsetup, hvor hensynet til gæstende kunstnere også kan inddrages.

Styring af lydniveauer kan nemt klares via tablet.
1 af 6

For os er det vigtigt at den helt særlige akustik, der er i en kirke, bevares og understøttes af AV-løsningen.

Højttalernes placering

Som nævnt tidligere er kirker typisk store rum, og derfor er højttalernes placering helt essentiel.

Af samme grund arbejder vi tit tæt sammen med selve højttalerproducenten og måler både før og efter på lyddækning, med henblik på både at finde den bedste placering samt at kalibrere ud fra de valgte placeringer.

Kalibrering af lyd i kirke.
1 af 6

Gør højttalerne "usynlige"

I respekt for kirkerummet forsøget vi så vidt muligt at gøre højttalerne "usynlige". Dette kan forsøges i forbindelse med placeringen, men er en balancegang mellem også at sikre den gode lyd. En anden interessant måde kan være at få indfarvet højttalerne i lige netop den farve der gør, at de falder mest muligt i et med væggen de er monteret på.

Indfarvede højttalere med special-farve der matcher murstensvæg.
1 af 6

Teleslynge er lovkrav

Husk også at et teleslyngeanlæg jf. bygningsreglementet er lovkrav i kirker og andre typer af forsamlingslokaler med offentlig tilgængelighed. Det kan vi naturligvis også hjælpe jer med.

Gør brug af vores erfaring

I AV CENTER har vi erfaring fra mange kirker og domkirker i hele Danmark.

Den bagvedliggende teknik monteres i et såkaldt rack, som skaber orden og overblik over løsningen, og gør efterfølgende service nem og tilgængelig.
1 af 6

Nedenfor kan du se nogle af de mange kirker, vi har hjulpet.

Tøv ikke med at kontakte os via formularen nedenfor.

Kontakt os

Ring eller skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Ring mig op

Jeg vil gerne kontaktes af en AV CENTER ansat